Kultúra

2014.11.24. 14:20

A mozik toplistája

Dunaújváros - A csillagok között egyelőre megingathatatlanul vezeti a hazai mozikban vetített filmek népszerűségi listáját.

Szente Ottó

Az amerikai-angol sci-fi a főbb szerepekben Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Wes Bentley - a november 14-e és 20-a közötti héten 66 ezer nézőt vonzott, a bemutató óta eltelt két hét alatt pedig már 152 ezren látták.

A második helyre viszont új bemutató került, a John Wick című amerikai akcióthriller, amelyben Keanu Reeves próbálja élni a nyugdíjas bérgyilkosok eseménytelen életét, de persze a dolgok úgy alakulnak, hogy kénytelen reaktiválni magát. Az első héten 30 ezer nézőt ültetett be a mozikba. A harmadik helyre az ugyancsak november 13-ától játszott Káprázatos holdvilág került, Woody Allen legújabb romantikus vígjátékára 12 és fél ezren váltottak jegyet.

A VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című magyar filmvígjáték főszerepét Szentesi Áron alakítja
Fotó: Jelenet a filmből

A negyedik helyre a Harag került, amely az előző héten még második volt; az említett napokban 10 ezren, az október 23-ai bemutató óta 122 ezren látták.

Nem most kezdték vetíteni a Sírok között (5.) és az Amnézia (6.) című filmet sem, mindkettőre 9 ezer körüli számban ültek be a nézők.

Ugyancsak új bemutató volt az Éjjeli féreg, az amerikai krimi-drámát 7500-an nézték meg.

Ismét van magyar film a top tízben, a különös cím, VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan Reisz Gábor vígjátékát takarja, az október 30-ai bemutató óta több mint 21 ezren látták, a 8. helyig jutott a toplistán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!