Kultúra

2017.04.21. 20:15

A pandúrkortól napjainkig - kiállítás a rendészet történetéről

A pandúr kortól napjainkig - A rendészet története címmel nyílt kiállítás tegnap délután az Intercisa Múzeum második emeleti kiállítóterében.

Balla Tibor

A megnyitón Farkas Lajos, az Intercisa Múzeum igazgatója köszöntötte a szép számmal összegyűlt érdeklődőt: - Ha rangsort kell felállítani, hogy mi a legfontosabb a társadalomban, akkor azt kell mondanunk, hogy a szabadságunk és a biztonságunk. A fegyveres testületek tagjai szavatolják ezt a biztonságot. Ezért, mint intézményvezető rendkívül büszke vagyok arra, hogy egy ilyen rendvédelmi kiállításnak adhat otthont az Intercisa Múzeum - fogalmazott.

Dr. Gulyás István (balra) beszélt a megnyitó közönségének a hazaszeretetről. Jobbra Farkas Lajos

Tiszteld a múltat, hogy építhesd a jövőt - ezekkel a szavakkal kezdte megnyitóbeszédét dr. Varga Péter dandártábornok, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője. Ahhoz, hogy tisztelni tudjuk, ahhoz meg is kell ismerni a múltunkat, és ez a kiállítás kiváló alkalom arra, hogy ezt megtegyük - folytatta. A kiállítás anyagát biztosító gyűjtemény, dr. Gulyás István több évtizedes munkája rendkívül hasznos a mai rendőrségnek, pontosan tisztában lehetünk azzal, hogy a szakmánk hogyan fejlődött - jelentette ki.

Cserna Gábor polgármester elárulta, hogy felkérést kaptak a Belügyminisztériumból, hogy ha Dunaújváros önkormányzata tud egy olyan ingatlant biztosítani, ahol ez a kiállítás állandó helyet kaphatna, akkor ez a rendészeti kiállítás Dunaújvárosba kerülne.

Végezetül dr. Gulyás István szólt a kultúra jövőbe mentésének fontosságáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!