Kultúra

2015.04.06. 19:14

A polihisztor képeiből

Dunaújváros - Április elsejére időzítették a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza vezetői az Aulagaléria legújabb kiállításának megnyitóját. Pál Zoltán Attila a Szeretném magam megmutatni elnevezésű pályázaton kapott jogot önálló tárlatra.

Balla Tibor

A pályázatot az elmúlt év őszén hirdette meg a teátrum, dunaújvárosi és Dunaújváros környéki amatőr képzőművészek részére. A pályázatra korosztálytól függetlenül lehetett jelentkezni. Meglepő módon több, mint száz mű érkezett a felhívásra. Neves képzőművészekből álló zsűri válogatta a ki a kollektív tárlatnak a résztvevőit, és anyagát, amelyet október-november hónapban már bemutattak a nagyközönség előtt.

Páll Zoltán Attila kiállítását barátja és mentora Gáspár Aladár festőművész nyitotta meg
Fotó: Zsedrovits Enikő

A zsűri kezében még két döntés lehetősége is ott volt. Megjelölhettek két művészt egyet a nagyon fiatal korosztályból, egyet az éltesebb korosztályból akiknek a színház lehetőséget biztosított egy önálló tárlaton való megmutatkozásra. A fiatal győztes, Farkas Virág után, ezúttal az érettebb korosztályt képviselő Pál Zoltán Attila festményeiből nyílt tárlat az Aulagalériában. A megnyitóünnepség alaphangulatát egy még nagyon ifjú, ámde annál tehetségesebb énekes, Molnár Melani alapozta meg két jól ismert dallal. A kissé testesresikerült megnyitóbeszédet Gáspár Aladár festőművész mondta. A terjengősség az ő részéről megbocsájtható, hiszen láthatóan nem csak mentora, de jóbarátja is a kiállító amatőr művésznek. Az amatőr kifejezés persze csak a szónak abban az értelmében helytálló, hogy nem kíván a festészetből megélni. Az elfogultságát rejteni sem akaró festőművész csodálatra méltó embernek, igazi polihisztornak titulálta barátját.

A csendéletekből és városképekből álló tárlat a hónap végéig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!