Kultúra

2015.09.01. 14:14

Bartók: 8 bemutató várja a közönséget a 2015/2016-os évadban

A szombat esti programsorozattal hivatalosan is elindult a Remény évadának keresztelt kőszínházi szezon a Bartókban. Az alábbiakban a ház saját előadásait mutatjuk be.

Szabó Szabolcs

Egy nemcsak egykori csúcsmenedzsereknek szánt túlélési és újrakezdési tréninggel, Urs Widmer Top Dogs című darabjával indítja bemutatóinak sorát a Bartók Kamaraszínházának prózai tagozata. A Sebestyén Aba rendezte előadásban állás nélküli kiégett menedzserek bukdácsolnak át egy speciális személyiségfejlesztő tréningen, a cél: visszakerülni az üzleti élet fősodrába.

A Kövek a zsebben című előadás már futott egy tesztelőadást a tavalyi évad végén, élesben pedig október 7-én mutatkozik be Marie Jones története, amelyet két kiváló színész Jászberényi Gábor és Gulyás Hermann Sándor állít színpadra.

Október és november végén két új előadással érkezik a Bartók Táncszínház. A Rómeó és Júlia című táncjátékban Shakespeare szerelmeseinek sorsa elevenedik meg. A táncszínházi formanyelvek változása, keveredése jelöli ki a két családot, a csatározásuk a tánc nyelvén fogalmazódik meg, miközben mindenki lehet Rómeó és Júlia is. A darab rendező-koreográfusa: Vári Bertalan.

Lapis Erika és Király Attila a nagy sikerrel játszott Május! című darabban. Goldoni Mirandolina című vígjátékát a jövő év elején Király Attila rendezésében, Lapis Erika főszereplésével

Izgalmas előadásnak ígérkezik a Backstage címmel jelentkező táncjáték, amelyben a nézők bepillantást nyerhetnek egy színházi előadás kulisszatitkaiba. A táncosok életében bepillantást nyújtó darabot Kovács Dénes rendezésében láthatják majd a nézők.

December közepén Kiss Attila főszereplésével, Hegymegi Máté rendezésében Don Quijote tragikomédiája, Cervantes klasszikusát Maros András író dolgozta át.

A szerelem és megközelíthetetlenség hatalmáról, a férfi és a nő örök párviadaláról szól Goldoni örökérvényű darabja a Mirandolina, amelyet jövő év februárjának közepétől láthat a nagyérdemű Király Attila rendezésében és Lapis Erikával a főszerepben.

Áprilisban egy újabb musical-re áll össze a prózai tagozat és a Bartók Táncszínháza. Kander-Ebb Fosse Chicago című darabját a visszatérő Lendvai Zoltán állítja színpadra.

Zárásként, a jövő év áprilisának végén a Bartók Kamaraszínház és az ESZME (Európai Szabadúszó Művészek Egyesülete) közös előadását, Kolozsi Angéla Litera-túrája várja majd a közönséget.

Az idei évadban is műsoron marad az Anconai szerelmesek, a Kulcskeresők, a Hepp!!!, a Play című előadások.

Vendégművészként pedig Makranczai Zalán, Király Attila, Jankovics Péter, Sipos Vera és Jászberényi Gábor dolgozik a társulattal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!