Kultúra

2016.09.21. 19:25

A Skicc Művészeti Egyesület nyári termését is bemutatta a dunaföldvári tárlaton

Dunaföldvár - A településen két helyszínen is láthatók a dunaújvárosi Skicc Művészeti Egyesület alkotóinak munkái.

L. Mészáros Irma

A múlt hét szombatján, a kulturális örökség napján, a Szerb templom különös szépségű terében a kiállítást Pataki Dezső, a Városi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója nyitotta meg - röviden bemutatva a templomot és a művészeti csoportot.

A tárlaton az egyesület idei alkotótáborában született műveket tárják az érdeklődő közönség elé. Mint Pats József képzőművésztől, az egyesület alapítójától és az alkotótábor megálmodójától megtudtuk, a kiállítók Európa különböző részeiből érkeztek, hiszen a Skicc Művészeti Egyesület szlogenje ma már így hangzik: határtalanul. Tizenkét országból járnak rendszeresen a Duna-parti alkotótáborba. A dunaföldvári tárlatra hét ország művészeinek munkáit hozták el.

A Skicc Művészeti Egyesület nyári termését is bemutatta a dunaföldvári tárlaton amely továbbra is várja majd látogatóit két helyszínen is.

Képünkön balra Pats József, a Skicc Egyesület alapító-főszervezője Fotó: H: K.

Sokszínűség - témában, stílusban, szemléletben, technikában és jó színvonal, ez jellemzi legjobban a tárlatot. Mint többször elmondták, az alkotótábor legfőbb célja, hogy megismerjék egymás kultúráját és alkotási módszereit. Induláskor arra törekedtek, hogy a tehetséges fiataloknak adjanak lehetőséget, ma a minél magasabb kortárs művészet felmutatása és népszerűsítése a cél. Ezért örülnek az ilyen helyszíneknek, mint a 18. század végén épült, már hosszú ideje használaton kívüli Szerb templom, amely még ebben az állapotában is tökéletes kulturális helyszín. Kiállítótérként kellene folyamatosan használni - mondja Pats József.

Bár a Skicc-kiállítás megnyitóját a városközponti Szerb templomban tartották, a várudvaron lévő Ispánház is Skicc-alkotásokkal telt meg. Ez utóbbi helyszín egészen október 31-ig várja a látogatókat, míg a templomban már csak a szeptember 23-24-én tartandó Szüreti fesztivál két napján láthatók a képek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!