Kultúra

2017.02.24. 19:50

A Szepsyt önmagával lehet definiálni

Dunaújváros - Idei második összejövetelét tartotta az alapításának másfél évtizedes jubileumát tavaly ünneplő Corner Hotel és Kávézó Dunaújvárosi Borbarát Klubja. A "recept szerint": a klubtagok és az illusztris vendégek mellett hívj meg egy kiváló borászt! Így a színvonal és a hangulat is adva volt.

Várkonyi Zsolt

A borklub résztvevői között voltak: Friedrich Ferenc Munkácsy-díjas szobrászművész, Oncsák László, Rajcsányi Artúr, Zsömbör István, Szalóki László (j) és felesége  Fotó: Ady Géza

A tokaj-hegyaljai köztiszteletben álló borász, Szepsy István, a Tokaji Borvidék újraálmodója volt a dunaújvárosi borklub vendégelőadója.

Szepsy István borait és filozófiáját az ország határain túl is ismerik és tisztelik. A horvát nagykövet, dr. Gordan Grlic Radman is ezek közé az emberek közé tartozik

A különleges gasztroutazás illusztris vendége volt dr. Gordan Grlic Radman, Horvátország rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, valamint Skenderovic Marin, a Horvát Idegenforgalmi Közösség vezetője és Dunaújváros önkormányzatának képviseletében Lőrinczi Konrád önkormányzati képviselő is.

A borbemutató utáni rövid értékelésre összeült asztaltársaság: Skenderovic Marin (b2), Szepsy István, Grábics Gábor, Derczó István és Várkonyi Zsolt (b1)

A Tokaji Furmint dűlő specifikus fajtáinak, valamint a Szamorodni és a díjnyertes Aszú kóstolására mintegy negyvenöten jöttek el, így személyesen is megtapasztalhatták azt: Szepsy István borait kóstolni történelmi, geológiai és borászati tanulmány is egyben.

 

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!