Kultúra

2017.05.03. 16:45

A Violin újabb sikere - A Magyar Bajnokságon a dobogó tetején állhattak

Szép eredményekkel tértek haza a nemrég megrendezett Magyar Bajnokságról a Violin művészeti iskola és a Gárdonyi iskola közös tánctagozatos növendékei.

Balla Tibor

Az MTMSZ által megrendezett versenyen több mint 40 egyesület, művészeti illetve tánctagozatos iskola képviseltette magát. A nagy létszámra való tekintettel az eddigi 2 nap helyett 4 napig tartott az esemény Budapesten a Soroksári Sportcsarnokban. A részvétel egyre nagyobb kihívást jelent az újvárosi táncosoknak, hiszen évről évre emelkedik a színvonal. Az Őszi, a Tavaszi Kupán, valamint a Magyar Bajnokságon nyújtott teljesítmény alapján nevezhetnek a táncosok a nemzetközi versenyekre, és a cél az ezeken való részvétel.

Szép sikert könyvelhettek el az 5. osztályosok csoportban (Baranyi Kata, Baranyi Liliána, Fábián Lilien, Gazsi Georgina, Jakubik Beatrix, Kattári Dóra, Lakatos Lotti, Ludányi Luca, László Nikolett, Réz Véta, Szili Csenge, Szilágyi Lili), akik IV. helyezést értek el, formációban pedig a II. helyen végeztek. Táncpedagógusuk, Tóth-Varga Zsuzsanna, erre az eredményre azért büszke, mert olyan egyesületek versenyzőit előzték meg, akik napi 3-4 órát edzenek az ő heti 8 órájukkal szemben. Szintén szépen szerepelt Tóth-Varga Bettina első osztályos tanuló, aki az Őszi Kupán még 3. helyezést ért el, a Magyar Bajnokságon viszont új, nehezebb koreográfiájának köszönhetően mini, szóló kategóriában a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Mini duóban Tóth-Varga Bettina és Vén Levente a Magyar bajnoki címet mondhatja magáénak A hercegnő és a béka című koreográfiával. A páros az MTMSZ versenyek mindhárom fordulóján az első helyet szerezte meg.

Legyőzték azokat, akik napi három órát edzenek

A másodikosok csoportja (Dózsa Boglárka, Farkas Vanessza, Kiss Angéla, Nagy Fanni, Szemenovics Johanna, Sági Angelika, Tóth-Varga Bettina, Vén Levente) II. helyezést ért el a Buli van Aprajafalván című számmal. Serdülő duóban IV. helyen végzett Jakubik Beatrix és Réz Véta a Szirén és a tenger című koreográfiával. A gyermekeket Tóth-Varga Zsuzsanna készítette fel. Vízhányó Dorinát pedig Szerecz Róbert készítette fel, ő a gyönyörűen kivitelezett Álmaimban című lírai koreográfiájával serdülő szólóban II. helyezést ért el.

Tóth Boglárka tanítványai is jól szerepeltek: III. helyen végeztek junior korosztályban a 7. osztályosok (Baráth Ágnes, Forgács Krisztina, Kiss Nóri, Perczel Amira, Pottondi Judit, Saly Bernadett, Stocker Abigél) a Létezés című koreográfiával. 12. lett gyerek szólóban Theisz Zoé Jó éjszakát című számával. Perczel Amira az Elfeledett világ című koreográfiájával szintén a 12. helyet szerezte meg junior szólóban.

V. helyen végzett Theisz Zoé és Bornai Andor a Képzelt barát című számával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!