Kultúra

2017.05.21. 10:35

Adonyi táncosok vizsgaelőadása

Adony - A kisváros művészeti iskolájának vizsgarendezvényei rendszerint kulturális eseménnyé növik ki magukat. Mint most is.

Pekarek János

Az nem csoda, hogy megtelt a nézőtér az adonyi Szent István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tánctagozatosainak vizsgaelőadásán, pénteken délután. Sőt: sokkal többen voltak, mint ahány ülőhely akadt: a jó időre való tekintettel ugyanis a Közösségi Kulturális Központ és Könyvtár udvarán rendezték az előadást.

Nem csoda, hiszen minden táncos gyerek hozzátartozói ott voltak - de már az is sokat elárul, hogy a rokonokon kívül is nagyon sokan elmentek táncot, csodát látni!

Hiszen csoda az, amikor az elsőosztályos néptáncosok néhány hónap tánctanulás után olyan üde természetességgel és ügyességgel mozognak a színpadon, mint ha mindig is ezt csinálták volna!

És csoda az, hogy kortárs (más szóval: modern) táncosok életükben először lépnek fel egy nemzetközi versenyen (tavasszal, Veszprémben), és rögtön ezüst minősítésekkel térnek onnan haza!

Csak a legjobbakat mondhatjuk tehát Füsi Gyöngyi (kortárs tánc) és Bocsi Nóra (néptánc) koreográfiáiról és elsősorban együttesvezetői munkájáról. Egy kis településen (Adony: 4000 ember) szükségképpen mindig korlátozott a tehetségek száma, s bár ez a kisváros ebben a tekintetben az átlagnál lényegesen jobban áll, mégis nagyon ügyesen kell bánni a gyerekekkel, hogy a jobbak magukkal húzzák a gyengébbeket. Itt ez megtörtént: így lehetett igazi kulturális élmény például a Képek a Rómeó és Júliából című összeállítás, vagy a Babák című táncetűd.

A vizsga, mondanunk sem kell, sikeres volt, és ezt a teljes közönség nagy tapsa is igazolta. Igazi esemény volt ez a este!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!