Kultúra

2016.12.15. 18:25

Advent az Intercisa Múzeumban

Dunaújváros - Adventi családi napra várja a városi múzeum kincsestára iránt érdeklődőket szombaton az Intercisa. Mécseskészítéstől a Mithras legendáig.

Szabó Szabolcs

A december 17-én, szombaton 14 órakor kezdődő adventi programcsokorban lesz gyertyamártás és dekorációkészítés, mécses-, képeslap-, karácsonyfadísz-, szalmadísz- és illatpárna-készítés, valamint múzeumi kvízjáték az ismeretterjesztő előadások témáiból.

Éppen ezért is lesz kiemelten ajánlott figyelmesen meghallgatni az avatott szakemberek izgalmas múltidéző előadásait, bemutatóit.

Október elején nyílt meg a múzeum megújult néprajzi szobája, amelyet a bemutatón Vámos Gabriella néprajzos muzeológus és Farkas Lajos igazgató ajánlott az érdeklődők figyelmébe Fotó: A. G.

Fél háromtól már Keszi Tamás régész Mithras, a legyőzhetetlen Napisten! címmel tart előadást, három órakor pedig Balogh Pál Géza néprajzos-muzeológus tart tárlatvezetést a megújult néprajzi szobában. Ezt követően szintén Balogh Pál Géza Eljött úgymond a Messiás, kit megjövendölt az Írás - a karácsonyi ünnepkör szokásai a magyar paraszti kultúrában című izgalmas előadása csábítja majd a közösséget a múzeum II. emeleti az előadótermébe.

Öt órakor Farkas Lajos, az intézmény igazgatója köszönti majd a kvízjáték legjobbjait, végül negyed hattól ismét a megújult néprajzi szoba kincsei tárulnak fel. A rendezvény ideje alatt díjmentesen tekinthető meg a Dunaújváros története az őskortól az 1970-es évekig című állandó kiállítás és a Virtuális vártúrák című időszaki tárlat is.

A szervezők szeretettel várnak mindenkit szombaton 14 órától az Intercisa Múzeum adventjére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!