Kultúra

2015.11.25. 16:11

Ünnepváró Viadana hangverseny

Dunaújváros – Adventi hangversenyre várja közönségét a Viadana Kamarakórus december 5-én az evangélikus templomban.

Szabó Szabolcs

A Viadana Kamarakórus hagyományaihoz híven ismét az evangélikus templomban rendezi meg adventi koncertjét december 5-én, este hat órától.

Kurucz Gergely, a Viadana karnagya lapunknak elmondta, az Ujházy Krisztina vezette Bánki kórus mellett fellép az ELTE Zenei Tanszékének diákjaiból alakult Aranytorkok férfi vokálegyüttes is, amelynek egyik tagja a Viadana tenoristája, Kókai Lénárd.

A Viadana műsorának gerincét reneszánsz és korai barokk kompozíciók adják: Praetorius: Es ist ein Ros entsprungen, Lotti: Miserere, Sweelinck: 90. zsoltár, Sweelinck: 96. zsoltár, Palestrina: Alma Redemptoris mater, Arcadelt: Ave Maria – a Bánki kórussal közösen, Crüger: Cantate Domino – a Bánki kórussal közösen, Gallus: Ab oriente venerunt magi, Marenzio: Hodie Christus natus est, Pécselyi Király Imre: Krisztus urunknak áldott születésén, Bárdos Lajos: Karácsonyi bölcsődal Bárdos Lajos: Mennyből az angyal.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!