Ahol szabad a fotó - Képmustra a Rudas középiskola tehetségeitől

2017. március 20., 10:30 szerző: Szabó Szabolcs
komment
Dunaújváros - A közelmúltban immáron 6. alkalommal adtak kóstolót bőséges termésükből a Rudas iskola fotóművészet iránt aktívan érdeklődő tanulói.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Ismét csoportosan adtak jelentést munkájukról a Rudas középiskola fotóklubjának lelkes tagjai, akik ezúttal mentoraikat is meginvitálták egy-két kép erejéig a tárlatra.

Örömmel rögzíthetjük, hogy továbbra is menetrendszerűen és jó színvonalon szállítja a kiállításokat a Rudas középiskola galériája, amely legutóbbi kiadásában az intézményben cseperedő fiatal fotósoknak adott lehetőséget a bemutatkozásra.

Még mielőtt ráfordulnánk a részletekre, érdemes megjegyezni, hogy az iskolai fotós különítmény már a sorszám szerinti 6. tárlatnál jár, azaz sikerült gyökeret ereszteni az alapítók ama elképzelésének, hogy közösségként is fejlődjenek, munkálkodjanak a fotóművészet iránt fogékony fiatalok a Rudasban.

Az egyre veretesebb hagyományokat remekül példázta, hogy a 6. Szabad Fotókiállítás megnyitójára meghívták a bemutatkozó alkotók mentorait is. Így egy-két kép erejéig olyan, a városban már jól ismert fotósok munkáit is szemlézhette a nagyérdemű, mint Zsedrovits Enikő (a DH munkatársa), Ónodi Zoltán és Somogyi Kata - aki elindította a szabad fotó csoportot, és Turcsán Fruzsina, aki összefogta a csapatot.

A Rudas középiskola 6. Szabad Fotókiállítása öt fiatal, Csókás Marcella, Kőhalmi Ildikó,Prieger Nikolett, Nagy Péter Dezső, Proxa Manó képeit mutatta be

A kiállított alkotásokat pedig Hankusz Kálmán a National Geographic fotósa és lapunk külső munkatársa méltatta, kiemelve, hogy e gyűjtés minden elemén látszik, hogy a készítők hatalmas lelkesedéssel indultak el a fotóalkotás és a képszerkesztés varázslatos, számos izgalmas kihívást jelentő útján.

A diákoknak tehát nem marad más feladatuk a jövőt tekintve, mint szorgosan dolgozni és gyakorolni a Rudas 7. Szabad Fotókiállítására.

Szabó Szabolcs

2017. március 20., 10:30 szerző: Szabó Szabolcs

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...