Kultúra

2016.04.14. 18:50

Alibitől a monokrómig

Dunaújváros - Két kiállítás megnyitóval is várta a közönséget a Kortárs Művészeti Intézet. Középpontban Baglyas Erika és Gál András alkotásai.

Szabó Szabolcs

Baglyas Erika Alibi című kiállítása a Kortárs Művészeti Intézet Kistermében és a Pincegalériában a kapott helyet. A dunaújvárosi kötődéssel is bíró alkotó tárlata annak a dinamikának a kibontására törekszik, amelyet olyan ellentétpárok határoznak meg, mint: eredeti-másolat, negatív-pozitív, hiány-alkotás. Ezek feszültsége megóvja a műveket az egysíkú olvasatoktól és inkább elgondolkozásra, rákérdezésre késztetnek. A megnyitón Baglyas kiállítását Székely Sebestyén György galerista ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

Szintén e szerepben olvasta fel írását Kukorelly Endre József Attila-díjas író, aki az Uitz teremben jelentkező, Gál András The Shape of Colour című tárlatát nyitotta meg csütörtökön este a Kortársban.

Gál András következetesen monokróm festő, nem kísérletezik az egyszínűséggel, hanem életművévé teszi azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!