Kultúra

2016.04.27. 16:40

Arany Galéria: kiállítás

Dunaújváros - A Béke városrészi Arany János Általános Iskola Arany Galériájában délután megnyílt a képzőművészeti tagozat első négy évfolyamának egész évi munkáját bemutató kiállítása.

Pekarek János

De nem ám csak úgy! Minden érintett osztály, vagyis elsőtől a negyedikig, külön műsorral készült az ünnepélyes megnyitóra - amely műsorok megérdemelt tetszést arattak az előcsarnokot zsúfolásig megtöltő érdeklődők (zömmel szülők, testvérek) előtt.

Egy kiállító: Kálmán Gábor és rajza az Arany Galériában Fotó: Zsedrovits Enikő

Mintegy száz diák háromszázötven alkotása szerepelt a galériában felállított paravánokon. Ahogyan azt már az Aranyba járó rajzosoktól megszoktuk: a lehető legváltozatosabb technikákkal készült, meglepően érett szemléletmódról árulkodó rajzok, festmények, vegyes technikájú képek.

Minden bizonnyal ezekből az évfolyamokból is számos rajzból, képzőművészetből, vagy az ezekkel határos foglalkozásokból élő ember kerül majd ki - mint ahogyan az az előttük ebbe az iskolába járó évfolyamokkal történt. Hiszen sok művész, építész, tájrendező, grafikus, díszlet- és ruhatervező kezdte pályáját itt, a rajztagozatos iskolában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!