Kultúra

2017.05.03. 16:45

Aranyember dalszínházi produkcióban

A Bartók színház számtalan bemutatóval, új és régi darabok előadásaival folyamatosan színesíti azt a palettát, amelynek kulturális értékei hozzájárulnak az egyre igényesebb közönség ez irányú érdeklődésének kielégítéséhez.

Őze Áron igazgató fiatalos lendülettel és magas szintű szakmai felkészültséggel irányítja lelkes csapatát és az is figyelemre méltó, hogy a színházi bemutatókon felül olyan feladatokat is magára vállal, mint a Dzsessz-terasz, a szabadtéri színpad a Petőfi ligetben, és a gyermekeknek szóló előadások megszervezése. Legújabb ötletként a Magyarock Dalszínházzal közösen mutatnak be olyan produkciókat, amelyek során a magyar irodalom klasszikus műveinek zenés, modernizált változatait hozzák a város közönsége elé, méghozzá ingyenes megtekintés formájában.

Az Aranyember és a Kőszívű ember fiai című musical látványos és közérthető módon dolgozza fel Jókai Mór örökbecsű regényeit, nem titkoltan azzal a célzattal, hogy ezeket a műveket gyerekektől az aggastyánokig még inkább megszerettessék a közönséggel.

Az, hogy a két darab miért először Dunaújvárosban kerüljön eképpen a nézők elé, az író, dalszövegíró Méry Péter gondolata volt, aki szülővárosa iránti elkötelezettségének okán közvetítőként tevékenykedett az előadások megszervezésében. A június 10-én látható Aranyember című musical iránt határainkon túlról is érdeklődnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!