Kultúra

2015.10.21. 19:43

Az Ellentétek vonzásában - Ismét üzemel a Munkásművelődési Központ kiállítótere

Dunaújváros – Két pályakezdő alkotóval nyitott az MMK új galériája. Örülünk, mert értéket teremtenek.

Szabó Szabolcs

Rohonczi István művész úr és tehetséggondozó már rutinos kiállításmegnyitónak számít. Hosszú évek óta dédelgeti, nevelgeti szeretett kiállítóhelyét, a Szivacs Galériát, ahol hónapról hónapra tehetséges fiatalok mutatkoznak be a nagyközönségnek. Ezúttal azonban ROHO némileg fura helyzetben találta magát, hiszen egy olyan ki- állítóhelyen mondhatott köszöntőt, ahol egykoron maga is kiállító volt. A Munkásművelődési Központban mindig is üzemelt kiállítóhely, mint a keddi megnyitón kiderült, ROHO is itt kezdte pályafutását, sőt bemutatkozó tárlatának is e ház biztosított lehetőséget.

– A Kassák Galéria bezárását is sokan megkönnyeztük, hiszen a város egyik meghatározó kiállítóhelye zárt be. Most azonban örülhetünk, hiszen egy új kiállítóhellyel gazdagodhat Dunaújváros – fogalmazott Rohonczi István, aki kifejtette, a Széchenyi Gimnázium két remek diákja, Somogyi Lili és Mihaldinecz Blanka nem vendégként érkezett az MMK-ba, hiszen önkéntes munkájuk során már több esetben is segítették az intézményt. Kováts Rózsa, a Munkásművelődési Központ igazgatója is azzal köszöntötte az „Ellentétek” címmel jelentkező kiállítás résztvevőit, hogy e tárlattal egy új korszak kezdődik az intézmény életében, hiszen a Kassák Galéria után most az MMK Mini Galéria veszi át e szerepet. Az intézmény vezetője korábban a DH-nak így nyilatkozott: „Az egyik legfőbb célunk, hogy a ház újra egy pezsgő közösségi tér legyen. Fontos, hogy megszólítsuk és értékes programot kínáljuk az idősebb korosztályoknak, a nyugdíjasoknak is. Emellett folytatódnak a diákok számára szervezett közkedvelt vetélkedőink és októberben mutatkozik be a fiatal amatőr, vagy éppen pályakezdő alkotóknak bemutatkozó lehetősé- get kínáló MMK Mini Galéria. Szeretnénk bővíteni a kulturális kínálatunkat, a terveink között szerepel egy komolyzenei koncertsorozat, amely a nyári időszakban udvaron kaphat majd helyet.” Az „Ellentétek” címmel jelentkező tárlaton két tehetséges fiatal művészjelölt mutatkozik be, ám ennél (részben) fontosabb, hogy a város egy újabb, visszatérő kiállítótérrel gazdagodott. Ha tehetik, látogassanak el az MMK galériájába és szemlézzék e két tehetséges ifjú alkotó munkáit. Megéri!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!