Kultúra

2017.05.16. 16:55

Az eposzok világában jelesek az Emberevők

DUNAÚJVÁROS - Az Antik Gyűjtemény A (N)agymenő című pályázatán a Lorántffy iskola Emberevő óriások csapata első helyen végzett korosztályában (8-10. osztály).

Balla Tibor

Az összetett versenyben a harmadik helyezést érték el a pályaművek versenyében. A csapat (Dér Doroti, Dániel Réka, Halasi József, Németh Dorina, Somogyi Vivien, Illés Ágota és Varga Alexandra) a tanév során Odüsszeusz utazásával kapcsolatosan kitöltött és visszaküldött négy feladatlapot, végül pedig elkészített egy diorámát Odüsszeusz egyik kalandjáról.

A csapattagok (balról jobbra): Dér Doroti, Dániel Réka, Halasi József, Somogyi Vivien, Németh Dorina és Illés Ágota; a képről hiányzik Varga Alexandra Fotó: DSZC

A diákok jutalmul ellátogathatnak a Szépművészeti Múzeumba. Ott található hazánk egyetlen átfogó antik gyűjteménye, amelyben a klasszikus ókor tárgyi örökségét közvetlenül tanulmányozhatják az érdeklődők. A több mint 5000 művet számláló gyűjtemény márványszobrai, terrakotta, agyag, bronz, üveg valamint textil tárgyai felölelik az antikvitás teljes időszakát, sokszínű képet festve azok művészetéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!