Kultúra

2013.06.04. 18:08

Az iskolások és a káni filmfesztivál

Dunaújváros-Képespuszta - Két városi iskola rajztagozatosai is táboroznak nyaranta a Baranya megyei településen. Idén fesztiváli kiállítás is lesz!

Pekarek János

A dunaújvárosi Arany János Általános Iskola és immár a Rudas középiskola diákjai nyaranta alkotótáborokat rendeznek a Baranya megyei Képespusztán. Akárcsak az idén, a táborozás huszadik évfordulóján! 
Mint Horváth Zsuzsa rajztanártól (korábban az Arany, most a Rudas pedagógusától) megtudtuk, ezen a nyáron két szempontból is rendhagyó tábort szerveznek. A  rajztagozatosok előbb kiállítának a Képespusztával szomszédos Kán község filmfesztiválján (a káni filmfesztiválon...), június 28-tól. A fesztivál három napja után pedig Retrotábort rendeznek Képespusztán: a huszadik évforduló alkalmával meghívnak mindenkit, akik valaha is a rajztagozatosokkal együtt táboroztak az elmúlt két évtizedben. Táborozókat, táborépítőket, segítőket egyaránt. 
A Retrotábor július 1-7. között lesz. Utazás egyénileg, autóval vagy vonattal. Megfelelő számú jelentkező esetén különbuszt rendelnek. A tábori programterv viszont tele van meglepetésekkel, ezért az júliusig titkos! Aki menni akar, jelentkezzen, felmérés miatt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!