Kultúra

2017.02.09. 19:40

Az olvasás gyönyörűsége

Dunaújváros - Idén is megrendezik a Wass Albert-felolvasónapot városunkban szombaton, derült ki a Magyarok Szövetsége Dunaújvárosi Közössége sajtótájékoztatóján tegnap az evangélikus templomban.

Balla Tibor

A tájékoztatón részt vett Jakubek Tibor, a székesfehérvári események szervezője, Böttger Antal református lelkész, az esemény házigazdája, valamint Kásás Margit és Horog László, a Magyarok Szövetsége Dunaújvárosi Közössége helyi szervezői.

Jakubek Tibor elmondta, Magyarországon már 10. alkalommal, Fejér megyében pedig 5. alkalommal rendezik meg az eseményt.

Böttger Antal hangsúlyozta, bármilyen felekezetű hívőt és nem hívőt is szívesen látnak szombaton.

Böttger Antal, Kásás Margit, Horog László és Jakubek Tibor
Fotó: Ady Géza

Kásás Margit kifejtette, immár másodszor csatlakozott Dunaújváros önálló helyszínként a nemzetközi akcióhoz. A református templomban szombaton 10 órakor ünnepélyes megnyitóval indul útjára az irodalmi nap, és 18 órakor zárul majd. Mint elmondta, már legalább 40-en jelentkeztek, de várnak további résztvevőket is. A napot megfelezve 14 órakor Szántai Lajos művelődéstörténész tart majd előadást.

Horog László elmondta, több civil szervezet és egyház támogatja a rendezvényt. Fontosnak tartotta kihangsúlyozni, nem a teljesítmény a lényeg, bármilyen irodalmi művel lehet jelentkezni, hogy az olvasás gyönyörűségét népszerűsítsék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!