Kultúra

2016.07.25. 19:20

Az utolsó félidőben - Jogos, zenés tizenegyessel zár pénteken a Kapufa

Dunaújváros - Nem túlzás kijelenteni: az évad egyik legjobb kiállítása búcsúzik e hónappal a Kortárs Művészeti Intézetben. Zenés idényzárót tart a Kapufa című kollektív tárlat pénteken este a KMI-ben. Az éjjel itt ér majd véget...

Szabó Szabolcs

Nem vagyunk, sőt a rendes játékidőn belül már bizonyára nem is leszünk piacképes kortárs művészeti szakírók, ám a Műértő címen futó elismert hazai szaklap nyári kiadásának vezető cikkében elemzi és méltatja a legjobb hazai intézmények között jegyzett Kortárs Művészeti Intézet Kapufa címmel jelentkező kollektív tárlatát, amely e hét végén búcsúzik a tárlatjáróktól. Mégpedig egy izmos hajrával! Pénteken este 20 órától kellemes zenés zárásra várják a nagyérdeműt. A végső hármas sípszót pedig nem más, mint a titokzatos SE-RE, SE-METYE, SE-VO prezentálja majd.

Labdaőrület és írás - a május végi megnyitón Darvasi László író köszöntötte az akkori tárlatlátogatókat

A finálé megtekintése és meghallgatása természetesen ezúttal is díjmentes.

A Kapufa gyűjtése egyszerre foglalkozik a játék univerzális vonásaival és dolgoz fel konkrét, közéleti-politikai vonatkozású témákat, így egymás mellett közvetítheti a rajongás és a kritika, a humor és a keserűség tónusait, talán képet adva ezáltal a társadalom futballhoz fűződő heterogén viszonyáról is.

A kiállítók sora: Baranyai Levente, Borsos Lőrinc, Braun András, Igor és Ivan Buharov, Csáki László, El-Hassan Róza, Eperjesi Ágnes, Erdei Krisztina, Esterházy Marcell, Felsmann István, Ferenczi Róbert, Gerber Pál, Gerhes Gábor, Hecker Péter, Horváth Tibor, Karácsonyi László, Kelemen Dénes Lehel, Keserue Zsolt, Komoróczky Tamás, Révész János, Nagy Kriszta x-T, Nemere Réka, Pintér Gábor, Szalay Péter, Szirmai Norbert, Szőke Gábor Miklós, Szöllősi Géza, Szűcs Attila, Tibor Zsolt, Tollas Erik, Vándor Csaba, Várnai Gyula.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!