Kultúra

2017.03.30. 14:55

Ma ismét hazai pályán zenél tettestársaival a Band in The Pit

Dunaújváros - Már a nemzetközi underground klubéletet is kóstolgatja a belföldön is egyre népszerűbb Band in The Pit trió. Kazetta, kislemez, koncertmaraton.

Szabó Szabolcs

Tudatos építkezés eredménye. Izgalmas színfoltja a hazai underground életnek a Schneider Vilmos, Késmárky Szabolcs, Prókai Normann alkotta Band in The Pit Fotó: Zs. E.

- Hasznos képződmények a kategóriák, de a legérdekesebb dolgok a műfaji kategóriák közötti résekben történnek - véli Prókai Normann István, a meglehetősen sajátos fejlődéstörténetet bejáró Band in The Pit zenekar dobosa, amikor a trió által játszott pontos műfaji besorolásról érdeklődünk. Végül kiegyezünk a pszichedelikus rock és/vagy a „kézműves" rock skatulyában. Az együttest azért (is) kerestük fel a Csillagház alagsorában található próbateremben, mert meglehetősen tempós időszak előtt állnak a srácok.

- Ha minden jól megy, májusban végre kijön az újnak mondható anyagunk, mégpedig kazetta formájában, amely úgy tűnik, újra reneszánszát éli. Nyárra ütemeztük be a friss kislemezünket, közben pedig készülünk a koncertekre is. Április 13-án játszunk a fővárosi Fészek Kulturális Központban, május 5-én a III. Thulsa Doom Fest-en, majd teszünk egy kiruccanást a szlovákiai Somorjára, júliusban pedig hazai pályán zenélünk majd, remélhetően sok ember előtt a Rockmaratonon. Most pedig a péntek estére koncentrálunk, hiszen 21 órától a két remek magyar zenekarral játszunk a mozi Galéria Jazz Klubjában. Itt azért érdemes megemlíteni, hogy az előremutató zenei és audiovizuális művészeti produkciókat tömörítő SHAPE előadói között szerepelt a tavalyi évben az egyik fellépő tettestársunk a Buster Keaton (UK) zenekar, a KöszVitya! néven futó formáció pedig a budapesti underground zenei élet egyik főszereplője, sajátos energiával felvértezve. Akik különleges zenei csemegére vágynak, ne hagyják ki e koncerteket - fogalmazott a DH-nak Prókai Normann.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!