Kultúra

2016.11.14. 19:50

Barcsay Stúdió a kamarában - Ifj. Koffán Károly tanítványainak csoportos kiállítása

Dunaújváros - A dunaújvárosi Barcsay Stúdió, vagyis ifj. Koffán Károly festőművész tanítványainak csoportos kiállítása nyílt pénteken este a Kamara Galériában.

Balla Tibor

Elsőként álljon itt a kiállítók névsora a meghívó szerint: Baráth Adél, Beke Kitti, Geréné Pásztor Mária, Hevér Rudolf, Horváth Helga, Jeszenői Endre, Módra Zsolt, Rozsnyai Virág, Szabó Fanni, Szabó Krisztina, Tubáné Bereczki Izabella, Tuba Réka, V. Mosolygó Ildikó, Vámi Milán.

Mint azt a kiállítást megnyitó, a stúdiót Mészáros Edittől egykoron átvevő és azóta vezető ifj. Koffán Károly festőművész, főiskolai docens szavaiból kiderült, messze nem a teljes keresztmetszetet mutatták be a tárlaton. Többen már nem járnak a stúdióba, mert felvették őket valamilyen felsőfokú intézménybe, és ott folytatják tanulmányaikat. Mások már együtt állítanak ki hivatásos képző és iparművészekkel. Van közülük olyan is, aki ilyen módon éppen e kiállítással egy időben állít ki máshol is. A festőművész hangsúlyozta, a stúdióban Leonardo da Vinci szellemében foglalkoznak a hozzájuk belépőkkel, és ő személy szerint felelősséget érez mindannyiukért.

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!