Kultúra

2016.04.05. 18:25

Rangos szakmai előadások és kórushangversenyek Bartók Béla emlékére

Dunaújváros – Bartók Béla tiszteletére rangos szakmai rendezvénysorozatnak ad otthon Dunaújváros a hétvégén.

Szabó Szabolcs

XXIV. Éneklő Ifjúság Szakmai Napok és Koncertek Bartók Béla Tiszteletére címmel rangos kóruszenei találkozót rendeznek április 8. és 10. között Dunaújvárosban. Az esemény vendéglátója és társszevezője a Móricz Zsigmond Általános Iskola, főszervezője pedig a KÓTA Ifjúsági- és Zenepedagógiai Szakbizottság. A programsorozat április 8-án pénteken, 16 órakor ifjúsági kórushangversennyel kezdődik, amelyet dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár és Cserna Gábor polgármester nyit meg. A koncerten fellépnek a Móricz iskola tanulói. A szakmai előadások és fórumok mellett szombaton is várják az érdeklődőket a Bartók nagytermébe, ahol 19 órától Ünnepi Kórushangversenyt rendeznek Bartók Béla tiszteletére. Vasárnap délelőtt ismét előadásokkal folytatódik a találkozó, a szakmai napokat pedig a Vasas Néptáncegyüttes bemutatója zárja a Bartókban 12 órától.

A Móricz Zsigmond Általános Iskola kórusait pénteken délután hallhatja majd a közönség

A pénteken a 16 órakor kezdődő ifjúsági kórushangverseny után, este negyed nyolctól kezdődik a karnagyi klub, amelyen a 120 éve született Ádám Jenőre és az 50 éve elhunyt Járdányi Pálra emlékeznek majd a résztvevők.

Másnap, szombaton reggel kilenc órától bemutató foglalkozásokkal folytatódik a programsorozat, majd szakmai előadások várják az érdeklődőket a Móricz Zsigmond Általános Iskolában.

A 19 órakor kezdődő ünnepi kórushangversenyen (Bartók Kamaraszínház) fellépnek: az Újvárosi Legények, a Széchenyi István Gimnázium Vegyeskara, a Bánki középiskola kórusa, a Mezőfalvi Női Kar, a sárbogárdi Huszics Vendel Kórus, valamint a Dunaújvárosi Vegyeskar. Vasárnap délelőtt ismét 9 órakor kezdődnek a szakmai előadások, majd 12 órától a Vasas Néptáncegyüttes bemutatója, valamint a szakmai napok értékelésével zárul a rangos találkozó, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!