Kultúra

2014.01.24. 14:50

A divatstílus tervező szak tanulói a János Vitéz szereplőit formálták meg

Dunaújváros - A Magyar Kultúra Napjához kapcsolódóan izgalmas tárlattal jelentkezett a Lorántffy Galéria.

Szabó Szabolcs

A Lorántffy Galéria havonta jelentkezik új kiállítással. A kreatív fiatal alkotók ezúttal a Magyar Kultúra Napja hangolt tárlattal rukkoltak elő.

Erre az ünnepélyes alkalomra iskolánk művészeti tagozatos diákjai papírplasztikákat készítettek Petőfi Sándor János Vitézéhez kapcsolódóan tájékoztatta lapunkat Rohoncziné Éva, az intézmény művészeti képzésének vezetője, aki a részletekről is beszámolt.

Petőfi Sándor remekművének, a János Vitéznek a szereplőit alkották meg a Lorántffy szakközépiskola diákjai. A tárlat február közepéig várja az érdeklődőket a Lorántffy Galériéában

- A szereplők közül megjelenik János Vitéz, Iluska, a francia királylány, az óriás szúnyog, a boszorkány, a főnix madár, a tündér és a török basa. A tanulók maguk választottak szereplőt a műből, és formálták meg kedvük és terveik szerint drótból és újságpapírból. A végső formát festették, felöltöztették. Az alkotók divatstílus tervező szak tanulói közül kerülte ki. A remek alkotások Farkas Virág, Szloboda Bianka, Kulcsár Éva, Schnee Dóra, Szabó Nikolett, Kiss Judit, Pálfi Lilla és Horváth Bernadett munkáját dicsérik.

A Lorántffy Szakközépiskola galériája egy hónapon át várja a János Vitéz történetét megjelenítő kiállítás látogatóit az iskola nyitvatartási idejében.

 

 

Címkék#kultúra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!