Kultúra

2017.01.19. 17:15

Birkás István 70: életmű-kiállítás pénteken 17 órától a Kortárs Művészeti Intézetben

Dunaújváros - Birkás István életmű-kiállítását Kertész László kurátor állította össze. Az új nézőpontok alapján válogatott tárlat szinte teljes betekintést enged a Birkás-univerzumba. Nyitány pénteken 17 órakor.

Szabó Szabolcs

Birkás István által megfogalmazott kívánalom a lélekből festeni , ami elsősorban a közösség emlékezetének a személyesen keresztül való megőrzését jelenti, de művészete Lélekfestészet azért is, mert expresszív gesztusai a lélek és a személyiség szabadságának a tárgyiasulásai. - fogalmaz tanulmányában Kertész László kurátor.

Választott magány - Birkás István négy évtizede napi rendszerességgel alkot műtermében Fotó: A. G.

A 70. születésnapját február 1-jén ünneplő mester életművét bemutatni igyekvő kiállítást Mucsi Emese független kurátor, az Artmagazin Online főszerkesztője ajánlja majd az érdeklődők figyelmébe a KMI-ben, előtte köszöntőt mond Izsák Máté, Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzat Oktatási, Kulturális, Sport és Ifjúsági Bizottságának elnöke.

A kiállítóterem mellett a pincegalériában debütál majd Keserue Zsolt Birkás Istvánnal készült riportfilmje is. A Lélekfestészet című kiállítás február 25-ig várja az érdeklődőket a Kortárs Művészeti Intézetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!