Kultúra

2015.10.06. 13:40

Bográcsra vár az Újpart

Művész-tárlatlátogató találkozóval zárja fennállásának tizedik évét köszöntő kollektív kiállítását a helyi alkotókat tömörítő Újpart Egyesület. Pénteken délután négytől a bogrács mellett értékelhetjük a búcsúzó tárlatot.

Szabó Szabolcs

Szép hagyomány a Kortárs Művészeti Intézet részéről, hogy közösségi záróprogrammal búcsúztatja időszaki kiállításait.

Nem lesz ez másként az Újpart Egyesület fennállásának tizedik esztendejét köszöntő Helyben vagyunk című kollektív kiállítással, amely még október 9-ig várja a látogatókat a KMI-ben.

A kiállítás az egyesület élményeinek, emlékeinek felidézésére koncentrál, főként olyan művek bemutatásával, melyek a művészközösségben való létezés- és alkotás jelenségeivel, az összetartozás gondolatkörével foglalkoznak. A huszonhét művész munkáit felvonultató tárlat egyfelől tisztelgés az Újpart Egyesület munkássága előtt, másfelől lehetőség arra, hogy a közönség betekintést nyerjen egy korántsem hétköznapi közösség kulisszáiba, melynek kötelékében nem átlagemberek, hanem különböző karakterű, ízlésű és gondolkodású művészek tevékenykednek. A kiállított művekről akár az alkotókkal is beszélgetésbe elegyedhetünk pénteken 16 órától a Kortársban.

Az izgalmas diskurzusokhoz Páhi Péter képzőművész Fehérvári Tamás esztéta közös bográcsozása szolgál majd közösségi alapként.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!