Kultúra

2015.03.24. 17:55

Celofánba csomagolt történetek - Kiss Anna új kiállítása péntektől az Intercisa Múzeumban

Dunaújváros - Folytatja kortárs képzőművészeti sorozatát az Intercisa Múzeum. Kiss Anna: story-telling .

Szabó Szabolcs

Kiss Anna képzőművész még tavaly novemberben, a Dunaújvárosi Szlalom kollektív tárlat megnyitóján vehette át a Dunaújvárosi Művészetért Alapítvány díját.

A fiatal alkotó pénteken egy új önálló kiállítással jelentkezik az Intercisa Múzeumban. A story-telling címmel jelentkező tárlat munkái főként plexin és celofánba csomagolva mesélnek Kiss Anna művészi törekvéseiről.

Kiss Anna tárlatépítés közben az Intercisa Múzeumban
Fotó: Zsedrovits Enikő

Kiss Anna munkáival legutóbb a Kortárs Művészeti Intézetben január közepén búcsúzó Dunaújvárosi Szlalom kollektív tárlaton találkozhatott a közönség. Nem véletlenül említjük e kiállítást, hiszen a tárlat anyagát neves, a nemzetközi színtéren is jegyzett kortárs képzőművészeti galériák képviselői zsűrizték. Az ítészbizottság döntése alapján Kiss Anna vehette át Dunaújvárosi Művészetért Alapítvány díját. A pénteken este az Intercisa Múzeumban bemutatkozó „story-telling” című kiállításról az alkotó lapunknak elmondta: – A korábbi munkáimhoz hasonlóan most is nagy hangsúlyt kap a figurális ábrázolás és a montázs-technika, ám most plexivel és celofánnal is dolgoztam, így egyfajta sajátos transzparencia is jellemzi a kiállítást. Bár a tárlat címválasztása a konkrét történet mesélésre utal, azonban inkább hangulatok, benyomások képezik e munkák alapját. A kiállításhoz szervesen kapcsolódik egy videó installáció is, amelyhez nagy segítséget nyújtott Várnai Gyula – fogalmazott Kiss Anna.A „story-telling” című kiállítás március 27-én. pénteken 18 órától látható az Intercisa Múzeumban, a megnyitón Kiss Anna munkáit Zsinga Gabriella művészettörténész ajánlja majd az érdeklődők figyelmébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!