Kultúra

2015.05.27. 15:41

Hepp!!! péntektől a Bartókban

Dunaújváros - Egy remeknek ígérkező korhatármentes bohócjátékkal zárja az idei évadra szánt bemutatóinak sorát a Bartók Kamaraszínház. Péntektől műsoron a Hepp!!!

Szabó Szabolcs

Frenetikus Fregoli utánozhatatlan átváltozóművész éppen feltenné fejére a varázscilindert, amikor Kovakő Kolosszus, a levegő izompacsirtája magához ragadja azt.

A két fiú egymásra licitálva igyekszik az elkövetkezendő műsor különlegességét és veszélyességét elmagyarázni, amelyet csak ők képesek ezen a világon bemutatni.

A két fiú viszályát megelégelve és egy megfelelő pillanatot kihasználva, Tündéri Tintilla magához ragadja a cilindert és bejelenti a világ legnehezebb, leglélegzetelállítóbb produkcióját: egy gyermek teljes napját. Az előadás olyan cirkuszt varázsol a gyerekek elé, ahol a porondon három mutatványos segítségével a mindennapok nehézségei, attrakciókká változnak. A gyors felöltözés reggel, a helyes késsel-villával evés, a két keréken biciklizés akrobata számok, míg az erőművész a nehéz iskolatáskával küzd meg, és a sötéttől való félelemmel.

Mókás kalandok sorozata várja a közönséget jön a HEPP!!! Képünkön Fritz Attila és Tőkés Nikoletta

Bohóctréfává válik, hogy hogyan kell egyhelyben ülni, és a barátkozás nehézségei is a fő műsorszámok közé tartoznak áll a Bartók hivatalos darabismertetőjében, ám annyivel mindenképpen érdemes kiegészíteni e bevezetőt, hogy Jeli Viktória, Darvas Ferenc, Tasnádi István közös darabja nem csak a gyermekeknek nyújt majd felejtethetetlen színházi útravalót, hanem az idősebb korosztályoknak is.

A három mutatványos szerepében Tőkés Nikolettát (Tündéri Tintilla), Frizt Attilát (Frenetikus Fregoli), Gasparik Gábort (Kovakő Kolosszus) üdvözölhetjük majd a színpadon.

A HEPP!!! cirkuszi bohócjáték rendezője rendezője Ellinger Edina, tervező: Miareczky Edit, koreográfus: Sipos Vera, a rendező munkatársai: Farkas Erik, Dubai Péter.

A HEPP!!! május 29-én, pénteken délután öt órakor mutatkozik be a Bartók Kamaraszínház stúdiótermében. Az előadást a következő hónap elején többször is műsorra tűzi a színház. Jegyek elővételben már kaphatók.

A színház vezetése a tenapi tájékoztatón jelentette be, hogy a HEPP!!! a következő évad műsorában is szerepel majd.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!