Kultúra

2017.08.13. 18:05

Csillagfényes kulcsi esték a Dunán avagy Joe Fritz az utca napos oldalával

KULCS Képzeljék el a következő helyzetet: Ülnek a sörpadon a nyári égbolt alatt, kortyolgatják a habos, hideg sört és a Duna hullámai mögött meghúzódó fasor lemenő nap által megvilágított látványában gyönyörködnek, miközben gyermekük hintázik, és közben Louis Armstrong dallamokat hallgatnak élőben!

Balla Tibor

Hozzávetőleg ezt az élményt nyújtotta szombaton este a Jövő Kulcsa Egyesület szervezésében, a Vidám Emberek Közösségének segítségével létrehozott Csillagfényes kulcsi esték a Dunán elnevezésű, kéthetente szombat esténként megrendezett sorozat legutóbbi rendezvénye a kulcsi hajóállomáson. Ja, és a zsíroskenyér kimaradt a sorból!

Bevallom, amikor először hallottam Joe Fritz magyar jazzklarinét-művész fellépéséről, nem sokat tudtam az előadóról. Aztán amikor kiderült, hogy a zenés programok összeállításában Gulácsi Zoltán szakértelme is közreműködik, már biztos voltam benne, hogy érdemes utánanézni az előadónak, és ott a helyem a koncerten. Természetesen nem csalódtam.

Joe Fritz klarinétművész (jobbra) két hozzá hasonlóan kvalitásos muzsikust hozott magával
Fotó: Ady Géza

Bár nem először jártam a kulcsi hajóállomáson, mégis meglepett az a harmonikus látvány, ami fogadott. Alaposan gondozott, gyermekbarát közeg, ahol arra is gondoltak, hogy a felnőttek is jól érezzék magukat. A sörpadokon befőttesüvegben mécses, mellettük szúnyogriasztó fáklya. Homokos játszótér a gyerekeknek, söntéspult a felnőtteknek.

Az aprócska színpadon pedig az Amerikát és Ausztráliát is megjárt kiváló klarinétos, Joe Fritz, aki ezúttal trió formációban mutatkozott be. Magával hozta a remek nagybőgőst, Juhász Zoltánt s a hasonlóképp virtuóz harmonikást, Marosi Zoltánt, hogy az utca napos oldalára kalauzolja a jelenlévők lelkét a '30-as, '40-es évek muzsikáival. Műsoruk szünetében a Vidám Emberek Közössége szórakoztatta a nagyérdeműt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!