Dalostalálkozó Nagyvenyimen

2017. május 28., 20:40 szerző: Horváth László fotós: Horváth László
komment
NAGYVENYIM - Dunán innen, Dunán túl - régiók közös zenei pontja a nyugdíjasok dalos összejövetele. Május 27-én tizennegyedik alkalommal rendezték Nagyvenyimen a nyugdíjasklubok dalköreinek pünkösdi dalostalálkozóját.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Közel 150 kórustag, Dunavecse, Ráckeresztúr, Dunaegyháza, Soponya, Szabadegyháza, Kissolt, Seregélyes, Kisapostag, Nagyvenyim és Dunaújváros dalos ajkú idősei adtak randevút egymásnak.

A találkozó köszöntőjében Vargáné Kaiser Katalin, Nagyvenyim polgármestere kiemelte, mennyire fontos a községekben élő időskorúak részvétele a társadalmi és kulturális életben, a népdal, a hagyományok ápolása terén.

A házigazda nagyvenyimi nyugdíjas egyesület dalköre 14. alkalommal rendezte a pünkösdi dalostalálkozót - évről évre nagy sikerrel

A rendezvényen jelenlévő dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő mint régi nagyvenyimi, a találkozó közösségépítő jelentőségét hangsúlyozta. A dalkörök kapcsolatainak és a hagyományoknak köszönhetően még a Duna sem tudja elválasztani az embereket - mondta a körzet országgyűlési képviselője.

A köszöntők után sorra léptek színpadra a nyugdíjasok dalkörei, amelyeket jó ismerősként Vakler Anna, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem népzene tanszékének oktatója zsűrizett. A dalkörök fellépését követően közös ebéd, néptáncbemutató és szenior táncház színesítette a programot.

 

Horváth László

2017. május 28., 20:40 szerző: Horváth László fotós: Horváth László

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...