Kultúra

2013.11.14. 19:35

Daltulajdonos derékig DVD-ben verset nótáz

Dunaújváros - Dinnyés József, a hatvanhat esztendős daltulajdonos ezúttal nem csak derékig gitárban állt a KMI közönség elé.

Balla Tibor

Bő két éves kutatómunka, pályázatok sora, és némi szoftverfejlesztői tanulmányok után egy dvd-rommal állt elő, mely átöleli a magyar költészetet az írásbeliség kezdetétől napjainkig. Az est lényege e hiánypótló munka bemutatása volt tehát, ám nem csalódott az sem, aki a daltulajdonos egy szál gitáros
előadására számított, hiszen felcsendültek a régi Dinnyés klasszikusok is, Mint az elkártyáztam a gyenge szívem kezdetű Hell István költemény. Az elsősorban könyvtáraknak, iskoláknak szánt digitális összeállításban életrajzi adatok mellett érdekességek, és megzenésített versek is hallgathatók, olvashatók, összesen ezernégyszáz mű. A magyar irodalom közismert szerzői mellett helyet kaptak benne az ismeretlen szerzők, a népdalok és balladák, verses levelek is, a költők pedig születésnapjuk alapján is kereshetők. Mi sem bizonyítja jobban, hogy Dinnyés József elmúlt pár évtizede nem telt hiábavalóan, mint hogy közönsége a legtöbb dalt vele együtt énekelte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!