Kultúra

2015.02.09. 15:15

Középpontban a musical műfaj

Dunaföldvár - Szólít egy hang címmel rendeztek tehetségkutató seregszemlét a település művelődési házában. Tizenkilenc fellépő, remek teljesítmények.

L. Mészáros Irma

A napokban rendezték meg Dunaföldváron a Szólít egy hang elnevezésű dalversenyt.

A Zsigec Musical csoport vezetője, Telekiné Rábai Melinda azért döntött e rendezvény megszervezése mellett, hogy a musical műfajt kedvelő fiatalok megmérethessék magukat és ösztönzést kapjanak a fejlődéshez.

A dunaföldvári tehetség Mendi Milán teljesítményét arany minősítéssel jutalmazta a verseny zsűrije

A versenyre két szabadon választott számmal lehetett nevezni, film- és rajzfilmdalokkal is. Huszonegyen jelentkeztek, de a versenyen tizenkilencen vettek részt. A különböző korosztályú fiatalokat háromtagú zsűri hallgatta és értékelte. Moravszki Enikő musical színésznő, aki több magyarországi és nemzetközi énekversenyen nyert első díjat, s jelenleg a Hooligans zenekar Csipa és a Kisamerika formációjának énekese; Teleki Dorottya táncművész, aki korábban többek között a bécsi Operettszínház társulatával dolgozott Kínában, az Interoperettel Nyugat-Európában, Izraelben, s jelenleg a Nemzeti Színházban és a Magyar Televízió Fortuna Tánckarában van szerződése; valamint a dunaföldvári Zsigec Musical Csoport másik vezetője, Teleki Károly zenetanár, koreográfus. A zsűri mindhárom tagja személyes beszélgetésen mondta el véleményét, tanácsait a versenyzőknek és a kísérő szülőknek.

A jó színvonalú versenyt egy közös produkció tanulása követte. A napot záró gálán tíz versenyzőn kívül Moravszki Enikő és Teleki Dorottya is fellépett. A szépszámú közönség előtt nagy sikert aratott a Fame című musical A fény című dala, amelyet közösen adtak elő a résztvevők és a zsűri tagjai. A versenyen kiemelt arany minősítést és különdíjat kapott a tízéves Keresztfalvi Bence, aki a zsűri értékelése szerint profi módon énekelte Nyilas Misi dalát. A Borsodnádasdról érkezett tehetséges fiú, akinek ez a harmadik versenye, korábban egy országos megmérettetés eredményeként meghívást kapott a Budapesti Operettszínházba próbafelvételre, s jelenleg az Isten pénze című musicalben kis Tim szerepét játssza. A különdíjjal meghívást kapott a kistormási egyhetes musicaltáborba.

A földvári verseny eredményhirdetésén még két kiemelt aranyat adott ki a zsűri: Horváth Viktóriának táncprodukciójáért és a hétéves Klementisz Kittinek, akiről a zsűri őstehetségként beszélt.

Arany minősítést kapott Mendi Milán dunaföldvári, Klép Tamás dunaújvárosi, Szabó Zsuzsanna budapesti és Berek Mihály bölcskei versenyző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!