Kultúra

2015.05.08. 15:23

Díjat kapott az MMK

A Magyar Szakszervezeti Szövetség Művészeti és Kulturális Díjjal ismerte el kiemelkedő közművelődési tevékenységét az MMK-nak.

Szente Tünde

A díjat a művelődési ház igazgatója, Szántó Péter vette át az április 30-i ünnepségen a Szakszervezetek Házában, a Benczúr utcában. A kitüntetést a szakszervezeti értékek iránt elkötelezett, művészeti és tudományos alkotómunkáért, közművelődési és közéleti tevékenységért adhatják.

- Az intézmény 1974-es megnyitása óta kettős működtetésű, részben Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata, részben a Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Bizottsága a működtető. A ház négy évtizede a kisközösségi művelődési formák megvalósításának színtere, több mint ötven klub, kör, szakkör, tanfolyam szervezésével biztosítja a kulturális igények kielégítését korra és nemre tekintet nélkül. A közösségek közül több is kivívta mind a hazai, mind a nemzetközi szakma elismerését, kap jogot országos, alkalmanként nemzetközi rendezvények szervezéséhez. A díj megtisztelő számunkra, hiszen ezzel ismerték el az intézmény falain belül folyó munkát - mondta Szántó Péter a díjátadást követően.

Korábban, 2009. április 30-án a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes képviseletében Halmi Zoltán művészeti vezető vehette át a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége Díját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!