Kultúra

2014.12.02. 19:15

Döntős lett a Kéknefelejcs

Dunaújváros - A Pentelei Kéknefelejcs Énekkar sikeresen szerepelt a Népek tánca - népek zenéje vetélkedő elődöntőiben és most az országos döntőre készül.

Körmendi Erzsébet

A nagyatádi országos középdöntőt november 11-én rendezték meg. A dunaújvárosi énekkar sikeresen szerepelt ezen a megmérettetésen, és a zsűri döntése alapján az első három helyezett egyikeként jogosult lett arra, hogy induljon az országos döntőben a legjobbak között.

Nagy izgalom előzte meg a nagyatádi fellépést, hiszen több nagy múltú együttes is volt az indulók között, mint például a Villányi Német Ajkúak énekkara. A versenyszámok előadása utáni nagy taps sejtette, hogy a műsor nagyon tetszett a közönségnek. A zsűri döntésére azonban várni kellett: a verseny után egy héttel hozták nyilvánosságra az eredményt, amelynek értelmében országos döntőbe jutott a Kéknefelejcs. Az együttes nagy lelkesedéssel készül a megmérettetésre. Ahogy a tagok fogalmaztak: már a bejutás is nagy megtiszteltetés a számukra, hiszen fennállásuk legjobb eredményét érték el.

A pentelei kórus fellépett a kolbásztöltő fesztiválon is a múlt szombaton.

Az országos középdöntőn sikeresen szerepelt énekkar tagjai a fényképen: Tóth Lajosné,Szabó Teréz, Hajdú Károlyné, Sebestyén Veronika, Farkas Lajosné, Bartha Miklósné, Bölcsföldi Ferenc, Szabó Tamás (elnök), Kőhegyi Ottóné. A képről hiányzik a kórus szakmai vezetője Kajtár Istvánné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!