Kultúra

2017.03.08. 16:20

Gárdonyis sikerszéria - A táncosok és a dalosok is jól szerepeltek

Dunaújváros - Az elmúlt hét végén rendezték meg Veszprémben a VI. Connector Táncfesztivált. A Gárdonyi Géza Általános Iskolát 32 táncos gyerek képviselte a jeles rendezvényen.

Balla Tibor

A sok nívós produkció mellett méltó helyen végeztek a táncosok, köszönhetően a felkészítő pedagógusoknak. A mezőny erős volt, a gyerekek helyt álltak.

A VI. Connector Táncfesztiválon Theisz Zoé 3.-os tanuló az Egy durcis este című produkciójával a Gyerek/Hobbi/Show-látványtánc/Szóló kategóriában ezüst érmet szerzett. Kerek Dorka és Szücs Vivien ugyanebben a kategóriában, duóban az aranyérmet hozták el. Felkészítő pedagógusuk és koreográfusuk Tóth Boglárka volt.

Gyerek/Hobbi/Show-látványtánc/Csoport kategóriában a 2.-os táncosok az Egy babaszoba titkai produkciója az V. helyen végzett, míg a 4.-esek Az elfeledett játékok című koreográfiája a IV. helyet szerezte meg. Az ő felkészítőjük és koreográfusuk Szerecz Róbertvolt.

Gárdonyi iskola népdalosai is szép sikereket értek el
Fotó: Gárdonyi iskola

A Junior korosztályú táncosok is előkelő helyezést értek el. Perczel Amira, 7.-es tanuló a Junior/Hobbi/Modern/Kortárs/Szóló kategóriában az 5. helyet szerezte meg Tóth Boglárka koreográfiájával, maga mögé utasítva középiskolás táncosokat is. A 6. osztályos táncosok a Junior/Hobbi/Modern/Kortárs/Csoport kategóriában megszerezték az ezüst érmet. Végül, de nem utolsó sorban, a végzős táncosok ugyanebben a kategóriában a 4. helyet érdemelték ki, és ők is maguk mögé utasították a középiskolás diákokat.

Vízhányó Dorina, 6. osztályos tanuló a Gyerek/Hobbi/Művészi tánc/Szóló kategóriában az Arany érmet tudhatta magáénak. A 4. osztályból Matlag Miranda Mónika és Tömöri Dézi Nauzika ugyanebben a kategóriában, duóban az Ezüst érmet szerezte meg. Őket Szerecz Róbert készítette fel. A sikerekre büszkék lehetnek a táncosok és felkészítő pedagógusaik is.

A Gárdonyi iskola táncosai joggal örülnek az eredménynek
Fotó: Gárdonyi iskola

A Pesovár Ferenc Népdaléneklési Verseny döntőjében, melyet Székesfehérváron rendeztek meg, két népdaléneklő csoport is szerepelt az iskolából. Az előválogatóból több, mint 100 produkció kapott meghívást erre a megmérettetésre. A népdalosok kiválóan szerepeltek, arany minősítést kaptak népdalcsokraikra, amire büszkék lehetnek a felkészítő pedagógusok, Kohán Árpádné és Heiszki Ferencné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!