Kultúra

2017.05.01. 22:08

Dunaújvárosi színházi siker: "Kövek a zsebben"

Az RS9 OFF független színházi fesztiválon a legjobb színész különdíját megosztva Jászberényi Gábor és Gulyás-Hermann Sándor kapták a Kövek a zsebben című előadásban nyújtott alakításukért számolt be a szinhaz.org.

Szabó Szabolcs

A fesztiválról:

A budapesti RS9 Színház RS9 OFF elnevezésű független színházi fesztiválja egyfajta szemleként önálló társulatok, vándorszínházak, kulturális egyesületek és kis színházi műhelyek darabjait vonultattta fel április 28. és 30. között.

A három nap alatt összesen 12 különböző témájú és műfajú produkciót szemlézhetett  a közönség. Helyszínként a szervező RS9 Színház, valamint a szomszédban található, ugyancsak a színházhoz tartozó Vallai Kert szolgált.

Jászberényi Gábor és Gulyás-Hermann Sándor Kövek a zsebben című darabja a  2015 májusában mutatkozott be Dunaújvárosban.

A darabról:

Marie Jones 1996-ban íródott díjnyertes sikerdarabja, egy hollywoodi filmforgatás kulisszái mögé kalauzol minket egy írországi kisvárosba, Kerrybe.

Charlie és Jake a két statiszta együtt próbálja meg túlélni a forgatás nehézségeit, a filmsztárok olykor elviselhetetlen allűrjeit, a kisváros emblematikus „őslakosait", és közösen keresik a kiutat Kerryből egy jobb életbe, és ehhez saját filmjük elkészítését választják eszközül.

A darab különlegessége, hogy minden szereplőt a két statiszta (Jászberényi Gábor és Gulyás-Hermann Sándor) kelt életre. Olykor másodpercenként váltva ugranak egyik szerepből a másikba: a hollywoodi primadonnától a kocsmáros Bridget-ig, az elviselhetetlen filmrendezőtől a tapasztalt Mickey bácsiig – így mesélve el saját történetüket.

A két színésszel a díjnyertes darabról beszélgettünk korábban, az interjú itt olvasható, kritikánk pedig itt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!