Kultúra

2016.08.28. 17:35

Egy évre bezárt a Petőfi Liget - Felvezették a következő színházi évadot, vége a nyári sorozatnak

Dunaújváros - A nyár végén még egyszer, utoljára megtelt a színház mögötti liget szombaton. A Bartók vezetése hagyományosan ezzel a programmal búcsúzik a nyári sorozattól, és köszönti a kőszínházi évadot.

Balla Tibor

Mint ahogyan a Petőfi Művészeti Liget nyitásakor, ilyenkor is kedvezni igyekeznek a kisgyermekes szülőknek. Szombaton délután Tatai Zsolt színművész idézte meg a halhatatlan klasszikus bábjátékos, Kemény Henrik szellemét három Vitéz László történettel. Jó volt látni, hogy a klasszikus szöveg- és helyzetkomikum még ma is működik, így a műfaj tovább élhet.

Kedves, közvetlen, hangulatteremtő gesztus volt a nézők felé az A Bartók! című összeállítás, melyben Csadi Zoltán igazgató helyettes moderálásával a társulat tagjai meséltek a zenés műfajjal való viszonyukról, és hogy mely szerepekben láthatjuk őket az évad folyamán. Mindannyian kétszer is dalra fakadtak egy-egy musical részlet, sanzon, vagy kuplé erejéig, végezetül pedig közösen énekelték el a Padlás című musicalből az Örökké szépek című dalt a közönség nagy örömére.

Az évad ilyen formában sajátos felvezetése után visszatért a bábszínház műfaja a zenepavilon előtti füves részre. Tatai Zsolt immár Tatai Veronikával és Werner Julival megerősítve érkezett vissza a közönség elé, hogy előadják Az élet kenyere című bábjátékot, három népmeséből összegyúrva fuvolakísérettel kiegészítve.

Őze Áron, színházigazgató köszöntője után a dunaújvárosi közönség számára már ismerős muzsikusok, az InFusion Trio foglalta el a színpadot, egyenesen Rióból érkezve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!