Kultúra

2014.08.05. 19:10

Fogyatékkal élő alkotók munkáit várják

Idén ősszel is megrendezi hagyományos kiállítását a Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület.

Szabó Szabolcs

Tavaly október közepén immáron tizenötödik alkalommal jelentkezett a Rudas középiskola aulájában a Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület szemléletformáló remek kiállítása.

Mielőtt helyet adnánk a következő tárlat toborzójának, lássuk, hogy is kezdődött az „Ez Vagyok Én” című kiállítássorozat története: „1998-99-ben még csak szervezeten belül rendeztük meg a kiállítást. Számunkra egyértelműen kiderült, hogy gyermekeink és hozzátartozóink számára mennyire fontos az elfogadás, a sikerélmény, az ajándék-oklevél átadása, a bizonyítás, az önkifejezés, a tehetség megmutatása. Természetesen ezek után megalkottuk Bartókné Rákóczi Ildikó vezetésével az „Ez Vagyok Én” című projektet, ami szerveztünk fő tevékenysége a mai napig is. Aztán 2000-ben gondoltunk egy merészet és meghirdettük országos szinten is a kiállítást. A kiállításra és azóta is minden évben 100-150 fő 150-200 alkotása érkezik az ország különféle részeiről.” – olvasható az egyesület honlapján található rövid összefoglalóban.

A tavaly megrendezett kiállításon az egyesület tagjai együtt énekelték el indulójukat (Fotó: Ónodi Zoltán)

A szervezők, követve a veretes hagyományokat idén is várják a fogyatékkal vagy egészségkárosodással élő alkotók munkáit. Megkötés ezúttal sincs, az alkotások tetszőleges technikával készülhetnek, az egyetlen feltétel, hogy postai úton szállíthatóak legyenek.

A felhívásra jelentkező alkotóktól egy vagy két művet várnak a szervezők.

Fontos, hogy a pályaműveket szeptember 26-ig (péntek) adják postára – az alkotásokat személyesen is át lehet adni, előre egyeztetett időpontban. (Az elérhetőségek: 2400 Dunaújváros, Apáczai Csere János utca 11.; levelezési cím: 2400 Dunaújváros, Pf.: 612.; e-mail: [email protected]; telefon: 06-20/2044333, 06-20/2009457. )Az idei „Ez Vagyok Én” című kiállításnak is a Rudas középiskola lesz a házigazdája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!