Kultúra

2013.10.25. 17:55

Egy helyi járat - kortárs átszállások

Dunaújváros - Két esztendőnyi kényszerű pauza ismét jelentkezik az országos hírű Éjszakai Átszálló.

Szabó Szabolcs

A dunaújvárosi kulturális élet egyik üde színfoltja volt a 2003-ban indult Éjszakai Átszálló néven futó kortárs művészeti fesztivál, amely két év pauza után november végén ismét jelentkezik.

A részletekről Fehérvári Tamás szervező beszélt a DH-nak:

- Tíz évvel ezelőtt indult az Éjszakai Átszálló, így külön öröm, hogy két év sajnálatos szünet után e kisjubileumra ismét összeáll az Éjszakai Átszálló. A szokásokhoz híven egy tematika köré összpontosulnak majd a kortárs művészeti programok és könnyűzenei rendezvények. A szükséges anyagi feltételeket sikeres pályázatok útján a Nemzeti Kulturális Alap és a házigazda Kortárs Művészeti Intézet fenntartója, Dunaújváros Önkormányzata biztosítja. Az idei Éjszakai Átszálló munkacíme: Legfrissebb régi híreink. A tematika szerint a meghívott, Dunaújvároshoz és a város kortárs művészeti kultúrájához kötődő alkotóknak egy-egy korabeli hírt kell feldolgozniuk. A megjelölt dátumok: 1963. november 21., '73 november 22., ' 83 november 23, '93 november 24. A hírek többsége a Dunaújvárosi Hírlapból, illetve jogelőd lapjaiból származik - összegezte a legfontosabb információkat az újrainduló Átszállóval kapcsolatban a KMI munkatársa.

A négy estét felölelő kortárs művészeti fesztiválon szerepet kap majd Füredi Tamás, Reiner Gyula, Várnai Gyula, Páhi Péter, Vachter János, Martinkó Márk, Móder Rezső és ifj. Koffán Károly, valamint a Band In The Pit zenekar legénysége: Prókai Norman, Késmárky Szabolcs, Schneider Vilmos.

Az Éjszakai Átszálló a veretes hagyományokat követve ismét ingyen és bérmentve szállítja majd utasait november 21. és 24. között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!