Kultúra

2016.11.13. 21:15

Egy igazi nyári kiállítás

Dunaújváros - Pénteken mutatkozott be a Lorántffy középiskola diákjainak alkotásaiból összeállított tárlat. Bőséges nyári termés.

Szabó Szabolcs

A tárlatról a Lorántffy Galéria vezetője, Kelemen Marián Éva művésztanár beszélt lapunknak:

Kelemen Marián Éva művésztanár mutatja a kiállítás anyagát

- Új szakképzésünk részét képezik a nyári gyakorlatok. Művészeti tagozatos, divat- és stílustervező tanulóink ilyenkor hosszabb távú feladatokat kapnak, amivel napi 7 órában foglalkozhatnak. Beosztás szerint 3-5 napot rajz, festés tananyaggal foglalkoznak. Idén a 10. és a 9. évfolyam vett részt ezeken a gyakorlatokon.

A tanulók diáktársaik munkáját is nagy érdeklődéssel követik
Fotó: Ady Géza

A 9. évfolyamos csoport főként téri helyzetek, csendéletek ábrázolásával foglalkozott. A gyerekek festettek vízfestékkel, akril festékkel, készültek grafit- és szénrajzok. A XX. század első felében alkotó magyar festők közül Korniss Dezső, Bortnyik Sándor, Gadányi Jenő, Veszelszky Béla, és még több más alkotó stílusát választva készültek képek a beállításokról. A most nyílt kiállításunk része nyolc tanuló grafikai tervező munkája is. A 10. évfolyamon a művészeti tagozat tanulói arculatterveket készítettek fiktív, általuk megálmodott vállalkozáshoz. Az alkotók mappákat, levélpapírokat, borítékokat, árcímkéket, cd borítókat terveztek az adott feladaton belül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!