Dunaújvárosban is lehúzza a rolót az Alexandra?

2017. március 02., 18:35 szerző: Szabó Szabolcs forrás: MTI
komment
Helyben is bezárt és/vagy szünetelteti működését márciustól a korábban az Alexandra-lánchoz tartozó belvárosi könyvesbolt. Csődhelyzet, behajtás.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A Rainbow Üzletlánc Kft. által üzemeltetett 56 Alexandra-könyvesboltból 27 technikai okok miatt március 1-jétől zárva tart - közölték még szerdán a cég képviselői, akik elmondták: a Rainbow Kft. 362 dolgozójából az új üzemeltetőkhöz kerülő boltok mintegy 180 munkavállalójával kezdeményezték a munkaviszony közös megegyezéssel történő megszüntetését.

A bérlő nélkül maradt huszonhét - ilyen lehet a dunaújvárosi is - üzletben - folytatta - megtiltották az árusítást, így azok március elsejétől "technikai okok miatt zárva tartanak", a dolgozók megkezdték a leltározást.

Zárás után - leltároztak az Alexandra helyi üzletében
Fotó: Ady Géza

Amelyik boltokat új üzemeltető vinné tovább, átadó leltárt készítenek, az ott elhelyezett készletekkel az új üzemeltető számol el a kiadókkal. A többi üzletnél a kiadók március 10-ig szállíthatják el készleteiket, illetve a nagykereskedő Könyvbazár Kft. szállíthatja vissza azokat a központi raktárába - olvasható a hírportál cikkében, amely arra is kitért, hogy további négy Alexandra-boltot Matyi Dezsőhöz köthető cégek működtetnek, azok jelenleg is nyitva tartanak. A Rainbow Kft. korábban jelezte: társaságuk bevételi források hiányában nem képes működésének fenntartására, mivel bizományosi partnere és a kiadók a bizományosi könyvkészletük nagy részét visszahívták. Akkor közölték: a könyvesbolt-hálózat átvételére irányuló tárgyalások a "legnagyobb erőfeszítéseik" ellenére sem zárultak eredménnyel, és a nyilvános közleményében a boltok megmentését célzó Central Csoport Zrt. konkrét ajánlatot "a mai napig nem tett".

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) korábbi tájékoztatása szerint a Könyvbazár Kft. 3 milliárd forintot meghaladó adósságot halmozott fel könyvkereskedelmi partnerei felé. A kiadók túlnyomó többsége visszahívta könyveit az Alexandra bolthálózatából, és a szerződések szerinti 30-60 nap leteltével peres úton próbálja behajtani a Könyvbazár Kft. tartozásait.

Szabó Szabolcs

2017. március 02., 18:35 szerző: Szabó Szabolcs forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...