Kultúra

2015.10.04. 16:50

Egyházzenei találkozó Mezőfalván

Mezőfalva – Ismét páratlan zenei élménnyel ajándékozta meg hűséges és értő közönségét az immáron 7. alkalommal jelentkező Dréta Antal Egyházzenei Találkozó.

Szabó Szabolcs

Térségünk egyik kiemelkedő kulturális eseménye a mezőfalvi katolikus templom felszentelésének évfordulója alkalmából rendezett, Dréta Antalnak emléket állító rangos egyházmegyei kórustalálkozó. Szombaton délután négy kiváló kórus, a házigazda Mezőfalvi Nőikar, a pákozdi hAngelika Kamarakórus, a Viadana Kamarakórus és a Zirci Városi Vegyes kórus énekelt Mezőfalván.

Szombaton 16 órakor kezdődött a Mezőfalvi Római Katolikus Templomban a Dréta Antalról, Mezőfalva egyik alapítójáról elnevezett, immáron 7. alkalommal jelentkező egyházzenei kórustalálkozót. A zsűri elnöke Könyves Ágnes, a BonaVox Női Kar vezetője volt, munkáját Dr. Nemesné Tichy Rita, a Mezőfalvi Nőikar alapítója, valamint Lajtos Imréné kórusvezető segítette. – Évről évre igyekszünk úgy összeállítani a programot, hogy a találkozón új megyei és térségi kórusok is bemutatkozhassanak értő közönségünknek. Így jött el hozzánk először a pákozdi hAngelika Kamarakórus, valamint immáron második alkalommal a Zirci Városi vegyeskórus. Az állandóságot ezúttal is a dunaújvárosi Viadana Kamarakórus, valamint a házigazda Mezőfalvi Nőikar jelentette – mondta el lapunknak Nyulasiné Lakos Angéla, a Mezőfalvi Nőikar vezetője, aki a nemes versengés eredményéről is beszámolt:  – A találkozó egyik érdekessége, hogy a zsűritagok mellett a kórusok vezetői is szavazhatnak az általuk legjobbnak ítélt produkcióra. A szavazatok alapján ezúttal a Mezőfalvi Nőikar Ralph Vaughan Williams Dona nobis pacem című kantátájának előadásáért érdemelte ki és tartotta otthon, a Dréta Antal vándorplakettet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!