Egyiptom a fotós szemével

2017. január 08., 13:00 szerző: Buthy Lilla
komment
Gárdony - Egyiptom másképpen címmel nyílt fotókiállítás Katona Katalin fotós munkáiból a Nemzedékek Házában.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Katona Katalin 33 évig volt a Magyar Földrajzi Társaság titkárság és gazdasági vezetője. A Társaság bel- és külföldi tanulmányútjain módja volt számtalan európai országba eljutni, megismerkedni azok természeti, építészeti, folklór hagyományaival.

Katalin a természet, az építészet és a kultúra iránti érdeklődését először festészettel fejezte ki, majd fotózással. Élete egyik meghatározó élménye volt az egyiptomi tanulmányútja Fotó: Katona Katalin

- Életem, egyben fotós pályafutásom eddigi csúcspontja volt, a Földrajzi Társaság Teleki Sámuel Felfedező Klub egyiptomi tanulmányútja Gőgös Norbert - aki Gárdonyban él - az MFT Expedíciós Szakosztály titkárának szakmai vezetésével. Egy egzotikus, irracionális világgal, és csodálatos természetföldrajzi képződményekkel ismerkedhettem meg - mondta.

Katona Katalin

Egyiptom másképpen (csak a szépre emlékezem) című kiállításának anyagát nem szociofotók alkotják: jellegzetes arcokat, utcaképeket örökített meg. Nagy hangsúlyt fektetett a természeti adottságokra, értékekre. Lehetőségük volt katonai kísérettel eljutni különleges helyekre, ahol olyan természeti tüneményeket láthattak, amit mások csak ritkán. A homoktengeren túlra tekinthetett a kamera mögül. Volt, hogy több száz kilométernyi „homoktúra" után, egy hatalmas, kék tó jött vele szemben. Ez is Egyiptom, csak másképpen. A kiállítás január 31-ig megtekinthető a Nemzedékek Házában.

Buthy Lilla

2017. január 08., 13:00 szerző: Buthy Lilla

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...