Kultúra

2016.10.07. 21:50

Emberek, tündérek - Kálnay Adél új mesekönyve

Dunaújváros – Az Országos Könyvtári Napok sorozatában mutatták be pénteken a József Attila Könyvtárban Kálnay Adél József Attila-díjas író új mesekönyvét.

Balla Tibor

Legalábbis az eredeti terv ez volt. A péntek a „Könyvtári legek” nevet kapta az Országos Könyvtári Napok keresztségében, amelyben különleges könyvek bemutatójaként is hirdették a József Attila-díjas költő, író új mesekötetének, az Embermesék, tündérmesék címűnek a bemutatóját.

 

Ez a legmesszemenőbbekig teljesült, Kálnay Adél és mosolya jelen volt, a legújabb kötet sem hiányzott, ám mégsem az új mű promotálásán volt a hangsúly, sokkal inkább a könyvek, mi több, a könyvtár megkedveltetésén. Merthogy a dunaújvárosi szerző – akit a Cimbora Klubhoz is erős szálak kötnek – inkább azt a megoldást választotta, hogy elővette régi köteteit, elmesélte a Zsuzsi, a Tündérek éneke, a Szivárványország, a Titkok egy régi kertben, a Tündérhajszál és az Embermesék, tündérmesék alaptörténetét, majd kedvcsinálóként felolvasott belőlük egy-egy részt, majd a folytatást a gyerekekre bízta, mondván, a könyveket megtalálják a könyvtár polcain, olvassák el, ha kedvük szottyan hozzá.

Természetesen a különleges tanóra végén a dedikálás sem maradt el.

Szombaton a Cimborák barangolnak a folytatásban, vasárnap pedig ingyenes beiratkozás és egyéb programok a Könyves vasárnapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!