Kultúra

2016.07.26. 17:48

Ének, zene, Tusványoson

Kedd hajnalban akadt a tudatomba ama hír/megosztás, hogy egyes rajongók és felkent kommentelők megterhelték némileg a Quimby zenekart, hogy miért is merészelt már zenebonálni Tusványásoson, amely mint tudható: amely...

Szabó Szabolcs

Első olvasatra ezen remekül mosolyog az ember, aztán pár óra múltán kinyitja ama nagyhatású világhálót és láttamozza: botrány van...Ekkor már kicsit kínosnak érezzük a szobánk magányában megfogant nevetést és szemlézzük a gellert kapott álhírt, majd a szépen dagadó popturisztikai megfejtéseket. A Quimby természetesen nem szorul kimentésre, hazánk egyik jelenleg legjobb és legnépszerűbb alternatív formációja lazán és könnyedén jön majd ki ama bénító kötésből, amelyet szüklátókörű átpolitizálásnak (is) becézhetnénk.

E sorok vésője már évek óta tekint Erdélyország felé, mint újra és újra meghódítandó úticél irányába. Jövőre talán ez is sikerül majd, és ha Tusványos felé fordul majd az út, akkor biztosan nem fogom kihagyni a remélhetően újabb Quimby-bulit. Hogy Tusványos másik, szabadegyetemi szegletével mit is kezdek, az rajtam múlik és nem a Quimby-n. Jelezném, a következő hetekben készülünk majd gyermekemmel a Villány melleti Ördögkatlan fesztiválra. Nem éppen tusványosi politikai klíma, ám ott is rendre tisztes bulit tartanak Kiss Tiborék. Eddig senki nem támadta őket érte....Jó lenne már végre feladni ezt az átkozott és megbélyegző címkézést. Nem vagyok túlontúl optimista. Azért egy következő Quimby-re befizetek. Nekik van igazuk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!