Bibliai képekkel - Érkezik a Jézus élete

2017. január 05., 21:35 szerző: Balla Tibor
komment
Dunaújváros - Városunkba érkezik a Jézus élete című festménykiállítás 2017. január 12-én. A tárlaton Aknay János, ef Zámbó István és tábori csaba festőművészek bibliai tárgyú alkotásai láthatóak majd a Bartókban.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az aktualizált kiállítás elődje már több éve turnézik hazánkban, jeles kulturális intézményekben fogadták komoly elismeréssel. Dunaújvárosban is számos kísérő programmal egészül ki a tárlat.

A február 5-ig látogatható tárlaton olyan festményekkel találkozhat a közönség, amelyeket Matula Péter műgyűjtő kifejezett felkérésére alkottak meg a művészek. Egyetlen kitétel volt csupán, 21 újtestamentumi történet megörökítésére kaptak megbízást az alkotók. Ezt a kihívást teljes egészében csak a Kisapostagon élő és alkotó dunaújvárosi tábori csaba teljesítette, egyedül ő álmodta vászonra mind a 21 történetet.

tábori csaba Az új világ című képének részlete
Fotó: jezuseletekiallitas.hu

Ráadásul az ő képeiből egy monumentális keresztet is formálnak a kiállításokon. Természetesen a Munkácsy- és Kossuth-díjas Aknay János és a Munkácsy-díjas érdemes művész ef Zámbó István is impozáns anyagot hozott össze saját stílusában. Ugyanis a tárlat egyik fontos alappontja ez, hogy más-más szemszögből szemlélhessük a témát. A tárlat kapcsán és a reformáció 500. évfordulója alkalmából rajz-, irodalmi és történelmi pályázatot is hirdettek a szervezők, amihez egy-egy bibliai témahét is kapcsolódik majd.

 

Balla Tibor

2017. január 05., 21:35 szerző: Balla Tibor

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...