Kultúra

2015.05.19. 15:22

Ádámok és Évák Ünnepe Dunaújvárosban

Dunaújváros - Mindeddig adósak maradtunk az Ádámok és Évák Ünnepe diákszínjátszó seregszemle díjsorolójával. Következnek a legjobbak.

Szabó Szabolcs

Mint arról már több ízben is olvashattak lapunkban, a múlt hét végén az Ádámok és Évák Ünnepe diákszínjátszó gála keretében ezúttal Weöres Sándor Holdbeli csónakos című darabját állította színpadra tíz városi és városkörnyéki középiskola tizenegy társulata. A két és fél órás monstre előadást ezúttal Smuk Imre a házigazda Bartók színház korábbi igazgatója, Söptei Andrea a Nemzeti Színház művésze és Jászberényi Gábor színművész alkotta trió látta el a zsűri mindig nehéz feladatát.

Az ítészbizottság így látta az előadásokat és a teljesítményeket:

A legjobb női és férfi mellékszereplő díját két rudasos diák érdemelte ki: Borka Georgina és Szép Tamás.

A legjobb női és férfi főszereplő díja azonban már a Bánkiba került Zámbó Nikolett és Szentirmai Tamás kiváló produkciójának köszönhetően (mentoruk Farkas Erik, a Bartók színésze volt, a felkészítő pedagógusuk pedig Halász Gyöngyvér). A legjobb előadás kitüntető címét a Rudas középiskola kollektívája gyűjtötte be. Mentoruk Polgár Lilla a Bartók színésznője volt, míg felkészítő pedagógusként Kurucz Gergely és Fauszt Csilla segítette a diákok munkáját.

Emlékezetes alakításáért különdíjat a vehetett át a zsűritől Rudas csapatának tagja Nyikos Dóra.

A társulatok különdíja pedig a Kereskedelmi középiskolába került felkészítő tanáruk Szabó Réka és Zsömbör Attila, míg mentorként Gasparik Gábor színész segített színpadra állítani jeleneteiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!