Kultúra

2015.10.06. 15:35

Ez vagyok én - új kiállítás

Dunaújváros - Jövő héten hétfőn mutatkozik be a Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület idei Ez vagyok én című kiállítása a Rudas középiskola aulájában.

Szabó Szabolcs

Október 12-én, jövő héten hétfőn 16 órakor ünnepélyes megnyitóval mutatkozik be az érdeklődőknek a Mindannyiban Mások Vagyunk Egyesület évenkénti hagyományos Ez vagyok én című kiállítása.

A Rudas szakközépiskola aulájában ezúttal több mint kétszáz alkotó 225 alkotása várja a látogatókat október 17-ig.

A másfél évtizedes múltra visszatekintő kiállítássorozat hátteréről érdemes megemlíteni, hogy kiállítás ötletgazdái és szervezői 2000. július 6-án indították útjára az Ez Vagyok Én címmel futó programot és meghirdették országos felhívásukat.

A program és a kiállítás célja, hogy a fogyatékkal élők által készített művészeti és kézműves alkotásokat a szélesebb közönség is megismerje. A kiállítás várható sikere pedig további ösztönzést jelenthet az alkotóknak.

A dunaújvárosi intézmények, közösségi és civil szervezetek mellett számos alkotás érkezett Veszprémből és Veszprém megyéből, valamint a romániai Barót településről is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!