Kultúra

2015.08.24. 14:20

Balázs Elemér Group pénteken este a Művész teraszán

Dunaújváros - Februári remeklése után pénteken este ismét a Bartókban lép fel a hazai dzsesszélet egyik állócsillaga, a Balázs Elemér Group. A színház helyett azonban ezúttal a Művész Kávézó teraszán muzsikál a kiváló együttes.

Szabó Szabolcs

Pénteken este kilenc órakor folytatódik a Művész Kávézó koncertsorozata, amelynek keretében ezúttal a nemzetközi hírnévvel bíró Balázs Elemér Group muzsikál a műfaj szerelmeseinek.

A Balázs Elemér Groupot - hazánk egyik legnépszerűbb dzsessz kollektíváját még 2000-ben alapította Balázs Elemér, a nemzetközileg is széles körben elismert és keresett dzsesszdobos.

A zenekar, melynek tagjai a magyar dzsessz élvonalához tartoznak, megalakulása óta jelentős hazai eredményeket ért el, továbbá nagy sikerrel szerepelt több tekintélyes európai dzsesszfesztiválon is (pl.: Bécs, London, Berlin, Hága, Prága, Pozsony, Skopje, Róma, Oslo, Glasgow, London, Madrid).

A Group kiemelkedően egyéni hangzásvilágot alakított ki. Zenéjük rendkívül változatos, a legkülönbözőbb zenei kultúrákból merítenek inspirációt, sőt, szívesen kalandoznak, például az etno stílus világában is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!