Kultúra

2017.01.19. 17:15

Farkas a Lorántffy-ban - Egy visszatérő, egykori diák fotókiállítása

Dunaújváros - Egyre rendszeresebb szereplője a helyi kulturális életnek Farkas Virág Csilla, aki ezúttal egykori iskolájában mutatta meg fotógrafikáit. Betekintő.

Szabó Szabolcs

Farkas Virág Csilla munkáival nem először találkozhat a dunaújvárosi tárlatjáró. A tehetséges ifjú hölgy számos helyi és térségi fotópályázaton szerepelt már sikeresen, munkáit az utóbbi években számos városi kiállítóhelyen is szemlézhette a közönség.

Csütörtökön délelőtt mondhatni hazaérkezett Farkas Virág, hiszen egykori lorántffy-s diákként állíthatott ki az intézmény neves galériájában.

Visszatérés egykori iskolámba - avagy két alkotás között a kiállító tehetséges ifjú művész Farkas Virág, aki divattervező stílus szakon végzett a Lorántffy-ban

A kiállítóhely vezetője Rohonczi Istvánné köszöntőjében kiemelte, hogy Virág már iskolai évei alatt is számos szintéren bizonyította tehetségét és most igazi érett munkákkal jelentkezett.

Farkas Virág kiállításáról bővebben a Szent Pantaleon Kórház ápolási igazgatója Erdély-Franyó Anna szólt az egybegyűlteknek. Mint kiemelte, a fiatal alkotó munkáin átsugárzik a kreativitás, a derű és a játékosság.

A tárlat első látogatói: Németh Dorina, Bors Szabina és Quispe Cruz Viviana Fotó: Ady Géza

Virág eddigi pályafutását mentorként Rohonczi ROHO István segítette. A művésztanár lapunknak elárulta, szinte az első pillanatban kiderült számára a fiatal hölgy tehetsége, amely szorgalommal és teremtő alkotóerővel is párosult.

Mindezen erényekről Önök is meggyőződhetnek, ha február végéig ellátogatnak a Lorántffy Galériába. Jó szemlélődést!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!