Kultúra

2015.01.06. 19:01

Farkas Virág Csilla (FaVi) bemutatkozó fotógrafikai tárlata a Bartók aulában

Dunaújváros - Egy tehetséges fiatal alkotó, Farkas Virág Csilla önálló kiállítással mutatkozott be a Bartók aulában.

Szabó Szabolcs

Kezdésnek nem rossz, ha a a reményteles alkotói pályanyitás első önálló kiállításaként a Bartók aulában mutatkozhat be az ember.

Számos országos, sőt, a nemzetközi színtéren is elismert újvárosi alkotó indíthatta el termékeny pályafutását a Bartók kiállítóterében, így bizonyára nem véletlen, hogy a szintén a Bartókban rajtoló Rohonoczi ROHO István képzőművész ajánlotta meleg szavakkal Farkas Virág Csilla, azaz FaVi első önálló tárlatát a megjelentek figyelmébe kedden este a Bartók aulájában.

A Széchenyi István Gimnázium Szivacs Galériáját hosszú évek óta terelgető ROHO elárulta, hogy a most valóban izgalmas fotógrafikákkal debütáló fiatal művész 2008 óta szorgosan gyűjtögette a díjakat a Fejér Megyei Diáknapok művészeti seregszemléin, és egy-két ígéretes munkájával már találkozhattak is a figyelmes tárlatjárók.

Például a Bartókban. Mint arról korábban olvasóink is értesülhettek, a mögöttünk hagyott esztendőben a városi színház egy pályázatra invitálta a város amatőr alkotóit. A beküldött munkákat szakmai zsűri bírálta és a legjobbakból kiállítás is nyílt. Az elsők pedig egy önálló bemutatkozó tárlat lehetőségét kapták a színháztól.

Farkas Virág Csilla már akkor lenyűgözte a zsűrit, most pedig a közönségen van a sor, egészen január végéig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!